Prima pagină. Pagina cu produse. Despre e-mistic. Informaţii de contact.
 
 
monasterymap v 1.0

Versiunea de faţă a hărţii mănăstirilor nu este o "reeditare" a vechii hărţi, proiectul a început de la zero. Cu această versiune proiectul îşi schimbă numele din "Harta Electronică a Mănăstirilor" în "monasterymap". Harta veche este disponibilă, dar nu va mai fi dezvoltată.
Versiunea de faţă aduce o serie de imbunătăţiri şi anume:

  • numărul lăcaşurilor a crescut aproape dublându-se (de la 264 la 455);
  • cantitatea de informaţii despre fiecare mănăstire a crescut considerabil, pentru aceasta folosindu-se din plin materialul tipărit existent ("Mănăstirile şi schiturile României" - Vasile Dumitrache; "Ghidul aşezămintelor monahale ortodoxe din România" - Mihai Vlasie; Atlasul "Romania atlas turistic rutier" - Direcţia Topografică Militară);
  • s-a îmbunătăţit calitatea grafică, rutele sunt detaliate până la drumuri de ţară, de asemenea harta conţine majoritatea oraşelor şi a comunelor;
  • localizarea mănăstirilor e mai uşoară datorită motorului de căutare şi a sortării lăcaşurilor după judeţ sau după mitropolia de care aparţin administrativ;
  • o parte din lăcaşuri au fotografii;

screenshots

Pozele următoare conţin o scurtă prezentare în imagini a hărţii.
       

cerinţe

Pentru a putea folosi aplicaţia browserul dvs. trebuie să aibă instalat "flash player" minim versiunea 7, care poate fi descărcat gratuit de pe situl Macromedia http://macromedia.com/go/getflash, aproximativ 550 KB varianta pentru Internet Explorer şi 680 KB varianta pentru Netscape şi FireFox.

help

Lucrul cu harta este foarte simplu folosindu-se aproape exclusiv mouse-ul. De reţinut ar fi următoarele: deplasarea hărţii se face folosind săgeţile de pe tastatură sau deplasând dreptunghiul albastru din navigator. Drumurile de ţară şi comunele sunt vizibile pe hartă când valoarea zoom-ului este mai mare sau egală cu 300%. Detaliile hărţii scad odată cu valoarea zoom-ului.

Lăcşurile pot fi găsite mai uşor cu ajutorul motorului de căutare: se scriu primele litere din denumirea mănăstirii, următoarele fiind completate în măsura în care mănăstirea se află pe hartă. La căutare trebuie să se folosească diacriticile.

Lista lăcaşurilor poate fi restrânsă sau sortată din fereastra cu opţiuni.

Simbolul (F) din dreapta unei mănăstiri indică faptul că pentru acel lăcaş sunt disponibile fotografii.

ATENŢIE

Această aplicaţie a fost creată cu dorinţa de fi utilă, dar pentru aceasta nu se acordă nici o garanţie. Harta nu conţine toate mănăstirile şi schiturile din România. Folosirea ei se face pe riscul propriu. Autorul nu îşi asumă răspunderea pentru eventualele erori sau pentru pagubele rezultate din utilizarea ei.

[Lansează aplicaţia]

mulţumiri

- doamnei Dumitrescu Constanţa (Bucureşti) pentru materialul oferit la realizarea hărţii: cărţi şi fotografii. Dânsa este realizatoarea ghidului online e-calauza.
- domnului Mircea Vâlcu (Bucureşi) pentru fotografii.

Dacă deţineţi fotografii sau informaţii despre mânăstiri şi doriţi să le împărtăşiti şi altora vă rog să mă contactaţi.

 
Get IDEA! Jaguard